Clubs - Rihma otsas jalutavad kassid

Käitumine rihma otsas

Member Content
11.July 2008 02:35

Kuidas käituvad teie kassid jalutusrihma otsas? Jalutavad korralikult kõrval või kisuvad ja tirivad, kuhu käpad viia tahaksid? Kuidas neile üldse meeldib rihmaga jalutamine?
Mina käin Selluga õues rihma otsas jalutamas. Esialgu ei tulnud see kuidagi välja, kuid aja jooksul ta harjus sellega ning nüüd käitub täiesti korralikult. Kui me käime jalutamas tuttavas kohas, siis jalutab ta ilusasti kõrval nagu koer. Kuid võõras kohas nati ikka alguses pirtsutab. Kuid muidu üldiselt talle meeldib väljas niiviisi jalutamas käia ning kui ta juba kuuleb, et võtan jalutusrihma välja, tuleb ta kohe juurde, et paneksin talle traksid peale ja läheks välja. Ja kui paar päeva ei ole väljas käinud, siis karjub akna peal ja annab märku, et tahaks õue.

11.July 2008 12:26

Meil Missy istub ka suht tihedalt aknalaual . Esialgu viime ta jalutuskohani süles . Siis paneme ta maha . Ta kohe käima ei hakka . Käib vist kokku vaid kaks meetrit . Siis näksib veel rohtu ka .

15.July 2008 20:02

Miki jalutab pigem mind, kui mina teda . Kuid Mikile väga meeldib rihmaga jalutamine, kuigi paljud võõrad ei taha seda uskuda. Mõni on isegi juurde tulnud ja pahaselt öelnud, et mis nüüd käivad kassid ka rihma otsas? Kuid tegelikult Mikile väga meeldib traksidega väljas käia. Ta teab, kus traksid asuvad ja kui ma nad välja võtan jookseb ta nagu koer ukse juurde ja hakkab nurruma-seega tõestus on olemas, et see ei ole kohe kindlasti mitte kassi piinamine.
Meie viime, samamoodi nagu Skaania, Miki jalutuskohani süles, sest vahepeal on autotee ja parkla. Ega ta süles väga ei püsi, tahab kohe maha hüpata.
Mikil on väljas olles tekkinud üks kummaline komme, nimelt ta viskad end kõhuli pikali ühte mullahunnikusse vms ja seejärel keerutab end seal nagu notsu . Muidugi ei lase ma tal seda teha, sest kuigi Miki kasukas on ka musta, on seal ka valget, mis väga ruttu mustaks saab.
Väljas jalutades ronib ta vahel ka puu otsa. Ja kodutee on talle ka selge-kui oleme kauem jalutamas, siis on mõnikord juhtunud, et ta enam ei viitsigi ja läheb ise toa poole.
Kuid talvel talle õues käia ei meeldi kohe üldse, siis ei pane ta jalgagi maha, vaid ronib mulle õlapeale ja läheb kohati isegi paanikasse, seega talvel me õue ei lähe.
Väljas jalutades olen saanud ka mitu päris korralikku haava, seda siis, kui võtan Miki sülle, et teda mõnest kohast eemale tõsta, või tuppa viia. Kuid muidu on Miki tubli kass .

5.August 2008 17:23

Minu kiisu käib ka õues iga õhtu ja rihmaga meil läks see jalutama õppimine kiiresti kuna meil on koer kellega peab jalutama. alguses kui Mõmmike meile tuli me teda õue ei võtnud siis hakkas ta juba ise tahtma ja jalutas koeraga päris ilusti inimesed ja autod veidi ehmatasid aga kui tegin talle pai siis jalutas jälle ilusti ja nüüdseks käime iga õhtu jalutamas kassile väga meeldib. Ajab lahti taga , vahel tulevad tuurid peale ja tahab joosta ja siis ronib traataiast üles jne ühesõnaga väga meeldib väljas olla . maal jalutab ta meil üksi maja ümber ringi kondama ei lähegi.

5.August 2008 17:39

Kui Pätu saime, harjutasime talle juba varakult rihma otsas käimist . Algul oli kodus nats rihmadega, siis läksime õue ja siis ta ehmatas ka natuke inimeste ja autode müra peale aga nüüd on ta juba harjunud ja käime ka peaaegu iga päev jalutamas
( oleneb ilmast ja ajast ) . Aga Pätule väga meeldib

6.August 2008 03:27

Meie Liisbeth on ka väga harjunud rihma otsas jalutamisega;nii kui rihma esikus liigutad,jookseb kohe ja kurrub ning ootab millal traksid ümber saame ja kohe ukse juurde,täitsa nagu kutsa,õues jalutab ka korralikult,tal omad asjad ajada...aga ,kui ta veel pisike oli ja üritasime harjutada,olid tal jalad kogu aeg harkis ja ei tahtnud kuhugi minna..kiisudega tuleb ju ka harjutada ja nad on väga tublid.

7.August 2008 00:08

Ma panen oma kass Kirrile traksid siis peale kui lähme kuskile kaugemale jalutama. aga ta on juba nii harjunud õues et me võtame ta rihmast lahtl (ainult traksid jätame peale) ja siis tuleb ta meile ise järgi , aga talle ei meeldi eriti rihmad , sellepärast kui ma temaga maja ette lähen siis ei pane ma talle midagi peale , sest ta lihtsalt istub muru sees ja sööb rohtu.

10.August 2008 15:40

Meie Niki jalutab tuttavas kohas siht ilusti ,aga kui midagi tahab nii õudsalt näha siis hakkab see tirimine pihta ja võõrastes sikutab veel eriti .

12.August 2008 00:59

meie jalutame rihmaga hea meelega aga ka tihti laseme ta rihma otsast lahti et tal ka vabadust oleks ja kui koju hakkame minema siis tuleb rihma otsa tagasi

15.August 2008 03:11 | changed 14.August 2008 23:12

minu kiisud veel alles õpivad aga misuu oskab juba päris hästi viin ta süles aiataha metsa ja seal ta siis sinna läheb kuhu soovi on aga hallu alles harjub traksidega

20.August 2008 02:24

Ega ta taha küll kahjuks.
Aga ta peab veel harjuma.

8.September 2008 00:48

Ka jossu jalutab mind, mitte mina teda , aga rihmaga on ta täiesti ära harjunud, aga noh 7 aasta temaga ka õues käidud koguaeg rimaga ilma ei lase me teda ültse õue. (Arglik aga uudishimulik) Kuigi mõnikord on ta ilma ka käinud (ilma meie tedmata loomulikult)

4.October 2008 16:56

Kui ma käisin esimest korda oma kiisuga õues siis ta oli nagu post - ei kavatsenudki kohalt liikuda . Nüüd ta roomab ja poeb põõsastesse ja oskab juba ise maja ringigi teha

8.November 2008 14:58

ei tea Miisu hüppas rihmast välja ja pani jooksu kuna ta on õuest võetud kass käib ta vabalt väljas aga Miki on rihma otsas pole muret käime oma maja ees ja taga ära vahepeal on seal teiste kassid ja lapsed siis hakkab kiskuma!!